Jöjjön tippünk.
Mézeskalács
Karácsonykor nemcsak ajándékba adni és megenni jó ezt a finom süteményt, hanem fenyőfánk illatos dísze is lehet. Készítsük el a mézest, majd hagyjuk szobahőmérsékleten kihűlni.Még a sütés előtt is dekorálhatjuk: a nyers, kiszaggatott formákba nyomhatunk diódarabokat, mazsolát, tört mogyorót, mandulát.
A kihűlt mézesekre cukormáz segítségével mintákat rajzolhatunk. 1 tojásfehérje és 15 dkg Nyírfacukor porcukor segítségével a habkarikánál írtak szerint masszát készítünk, majd egy zacskóba töltjük, csücskét kilyukasztjuk, s már dekoráljuk is a figurákat kedvünkre.
A zacskó felső részét a massza fölött kössük meg, s akár egy ecsettel, húzhatjuk is a vonalakat, óvatosan nyomva közben a cukormázat. A mintáknak és díszítésnek csak fantáziánk szab határt!Ha a máz megszáradt, a mézeseket a tetejüknél tűvel óvatosan átszúrjuk, majd rafiával vagy arany színű cérnával átfűzzük.
Lájk, ha szereted a karácsonyt.