Legújabb hírek

Nincs megjeleníthető elem

Készítsünk karácsonyi díszeket, egyszerűen: Mézeskalács

2013.10.30. 10:07 szerzo

Karácsonyi mézeskalácsKarácsonykor nincs is szebb és hangulatosabb a saját készítésű díszekkel ékesített fenyőfánál. 
A csillogó-villogó üveggömbök és kristályfigurák helyett sokkal inkább magunkénak érezhetjük a családi programként otthon készített fenyőre valókat.

Jöjjön tippünk.

Mézeskalács

Karácsonykor nemcsak ajándékba adni és megenni jó ezt a finom süteményt, hanem fenyőfánk illatos dísze is lehet. Készítsük el a mézest, majd hagyjuk szobahőmérsékleten kihűlni.Még a sütés előtt is dekorálhatjuk: a nyers, kiszaggatott formákba nyomhatunk diódarabokat, mazsolát, tört mogyorót, mandulát.

A kihűlt mézesekre cukormáz segítségével mintákat rajzolhatunk. 1 tojásfehérje és 15 dkg Nyírfacukor porcukor segítségével a habkarikánál írtak szerint masszát készítünk, majd egy zacskóba töltjük, csücskét kilyukasztjuk, s már dekoráljuk is a figurákat kedvünkre.

A zacskó felső részét a massza fölött kössük meg, s akár egy ecsettel, húzhatjuk is a vonalakat, óvatosan nyomva közben a cukormázat. A mintáknak és díszítésnek csak fantáziánk szab határt!Ha a máz megszáradt, a mézeseket a tetejüknél tűvel óvatosan átszúrjuk, majd rafiával vagy arany színű cérnával átfűzzük.

Lájk, ha szereted a karácsonyt.

A bejegyzés trackback címe:

https://karacsony2013.blog.hu/api/trackback/id/tr85617542

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása