A csillogó-villogó üveggömbök és kristályfigurák helyett sokkal inkább magunkénak érezhetjük a családi programként otthon készített fenyőre valókat.
Jöjjön első tippünk.
Habkarika
Amikre szükségünk lesz az alkotáshoz: 4 tojásfehérje, 30 dkg porcukor, pár csepp citromlé, díszítéshez nádcukor, nyomózsák vagy az egyik sarkán kivágott zacskó. (A fenti mennyiségből kb. 50 darab karikánk lesz.)
Elkészítés: A tojásfehérjéket gépi habverővel kemény habbá verjük, majd a porcukrot apránként hozzá szitálva tovább verjük. Hogy a hab laza legyen, adhatunk hozzá pár csepp citromlevet is. A kész masszát nyomózsákba töltjük, vagy egy vastagabb zacskóba, aminek lyukat vágunk az aljára miután beletöltöttük a habot.Sütőpapírral bélelt tepsire köröket nyomunk a masszából egymás mellé, ízlés szerint kevés nádcukorral megszórhatjuk díszítésként. A tepsit 40-50 fokra előmelegített sütőbe tesszük, és kb. 1,5-2 órán át szárítjuk a karikákat. Hogy ne égjenek meg, a sütő ajtaját résnyire kiékelhetjük. Rafia vagy ezüstfonál segítségével a fára akaszthatjuk.
Lájk, ha szereted a karácsonyt.