Legújabb hírek

Nincs megjeleníthető elem

Karácsonyi desszert: Dupla csokis kalács

2013.10.14. 18:25 szerzo

receptvarosA következő sütemény karácsonyra kiváló. Jöjjön a Dupla csokis kalács.

Ezeket szerezd be:

  • 175g lágy vaj
  • 175g porcukor
  • 3 tojás
  • 140g rétesliszt
  • 85g őrölt mandula
  • ½ teáskanál sütőpor
  • 100ml tej
  • 4 evőkanál kakaópor
  • 50g étcsokoládé + a tetejére

1. lépés

Melegítsük elő a sütőt 160°C-ra, vajazzunk, majd béleljünk ki egy 900g-os gyümölcskenyér formát, vagy két kisebbet sütőpapírral. Verjük fel a vajat és a cukrot egy elektromos habverővel, amíg könnyű és puha állagú krémet kapunk.

2. lépés

Verjük hozzá a tojást, szitáljuk hozzá a lisztet, a mandulát, a sütőport. Öntsük hozzá a tejet és szórjuk hozzá a kakaót. Keverje hozzá a tört csokoládét, majd jól dolgozzuk el a tésztát.

3. lépés

Kaparjuk a tésztát a formába, majd süssük 45-50 percig, tűpróbáig.
Hűtsük le a formában, majd tegyük ki egy rácsra továbbhűlni. Olvasszunk fel étcsokoládét vagy fehér csokit és öntsük le a kalács tetejét.

Forrás: Receptváros

A bejegyzés trackback címe:

https://karacsony2013.blog.hu/api/trackback/id/tr665617494

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása