Legújabb hírek

Nincs megjeleníthető elem

Legjobb karácsonyi aprósütemények top 3

2013.10.24. 19:48 szerzo

karacsony-1372572_50683611Jöjjenek az isteni karácsonyi aprósütemények.

1. Karamellás csoki cseppes keksz

Hozzávalók :

15 dkg vaj
10 dkg porcukor
1 db tojás
8 dkg főzhető karamellás pudingpor ( 2 csomag dr Oetker-nek felel meg )
20 dkg liszt
3 ek kukorica liszt
1 tk sütőpor
20 dkg süthető csokicsepp
Elkészítés :
A vajat a cukorral habosra keverem . Hozzáadom a tojást és addig folytatom a keverést , amíg a massza simává nem válik . Ekkor adom hozzá a többi anyagot a csoki kivételével . Egyneműsítem . Belekeverem a csokit . Sütőpapíros lemezre kanál vagy fagylaltos kanál segítségével ( én ez utóbbit választottam , de a gömböket még ketté vágtam , hogy ne legyenek óriásiak a tallérok ) gömböket halmozok . Lelapítom őket , kialakítva a keksz formáját . 180 fokos sütőben 12-15 perc alatt készre sütöm . Kihűtve a legfinomabb . Jól zárható dobozban ( lakattal lezárva , mert egyébként gyorsan elfogy ) sokáig eláll.

2. Gesztenyegolyó

Hozzávalók:
50 dkg gesztenyemassza (2 csomag)
50 dkg darált háztartási keksz
10 dkg porcukor
rum ízlés szerint
25 dkg \"Vénusz sütőmargarin
A csokimázhoz:
2 tábla tortabevonó
0,5 dl étolaj

Elkészítés: A hozzávalókat összegyúrjuk, és diónyi nagyságú golyókat formálunk belőle. Fél órára a hűtőbe tesszük.A csokimázhoz a tortabevonót gőz fölött felolvasztjuk, majd a hűtőből kivett golyókat belemártjuk, és fóliára rakjuk, míg a csoki kihűl rajta.

3. Diós csokis tallér

Hozzávalók - 7 dkg finomliszt
- 10 dkg darált dió
- 10 dkg kristálycukor
- 1 tk. őrölt fahéj
- 5 dkg étcsoki
- 1 tojássárgája
- 10 dkg hideg vaj

Elkészítés 1. A lisztet tálba szitálom, majd hozzáöntöm a darált diót, a tojássárgáját, a cukrot, valamint a vajat és az apró darabokra vagdalt csokit is, majd gyors mozdulatokkal összedolgozom a tésztát.

2. Gombócot formázva fóliába csomagolom, és legalább 1 órára hűtőbe teszem pihenni. Miután a hűtőből kivettem, lisztezett nyújtódeszkán kinyújtom, és közepes méretű pogácsaszaggatóval korongokat szaggatok.

3. A kis korongokat sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatom, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 12-15 perc alatt szép aranybarnára sütöm. Figyelni kell, nehogy túlságosan megpiruljanak!

A bejegyzés trackback címe:

https://karacsony2013.blog.hu/api/trackback/id/tr965617534

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása