Jöjjenek az isteni karácsonyi aprósütemények.
1. Karamellás csoki cseppes keksz
Hozzávalók :
2. Gesztenyegolyó
Hozzávalók:
50 dkg gesztenyemassza (2 csomag)
50 dkg darált háztartási keksz
10 dkg porcukor
rum ízlés szerint
25 dkg \"Vénusz sütőmargarin
A csokimázhoz:
2 tábla tortabevonó
0,5 dl étolaj
Elkészítés:
A hozzávalókat összegyúrjuk, és diónyi nagyságú golyókat formálunk belőle. Fél órára a hűtőbe tesszük.A csokimázhoz a tortabevonót gőz fölött felolvasztjuk, majd a hűtőből kivett golyókat belemártjuk, és fóliára rakjuk, míg a csoki kihűl rajta.
3. Diós csokis tallér
Hozzávalók
- 7 dkg finomliszt
- 10 dkg darált dió
- 10 dkg kristálycukor
- 1 tk. őrölt fahéj
- 5 dkg étcsoki
- 1 tojássárgája
- 10 dkg hideg vaj
Elkészítés
1. A lisztet tálba szitálom, majd hozzáöntöm a darált diót, a tojássárgáját, a cukrot, valamint a vajat és az apró darabokra vagdalt csokit is, majd gyors mozdulatokkal összedolgozom a tésztát.
2. Gombócot formázva fóliába csomagolom, és legalább 1 órára hűtőbe teszem pihenni. Miután a hűtőből kivettem, lisztezett nyújtódeszkán kinyújtom, és közepes méretű pogácsaszaggatóval korongokat szaggatok.
3. A kis korongokat sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatom, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 12-15 perc alatt szép aranybarnára sütöm. Figyelni kell, nehogy túlságosan megpiruljanak!