Azoknak szeretnék segíteni akik úgy döntöttek, hogy karácsonyfájukat csak természetes alapanyagokból készített dísszel szeretnék felöltöztetni.
Amire szükségünk lesz
zsákvarrótű, szalag, mézeskalács, dió, toboz, apró narancs és alma, fahéj, pattogatott kukoricaKarácsonyfadísz készítése természetes anyagokból
Fűzzük a tűbe a szalagot, szúrjuk át a narancson, vágjuk el a szalag végét, kössünk rá csomót, vágjuk le a másik végét, kössük meg és az lesz a dísz akasztója. Rakhatunk fahéjat is a gyümölcs alá.
Az almát is készítsük el hasonló módon, de nagyobb tűvel.
A dióba szúrjunk fogpiszkálót, törjük le a felesleget és hurkoljunk rá szalagot. Fenyőtobozoknál ugyanezt a módszert alkalmazzuk. Mézeskalácson sütés előtt készítsünk lyukat, majd fűzzük bele a szalagot. A pattogatott kukoricát is fűzzük fel egy cérnára.